ZÁPIS z valné hromady Tělocvičné jednoty Sokol Omice, konané dne 11. března 2016 v 18:30 hod. v zasedací místnosti sokolovny.

Valná hromada schválila program jednání dle návrhu předloženého výborem jednoty a obsaženého v pozvánce takto:

1) Technické body
2) Zhodnocení uplynulého roku
3) Schválení účetní uzávěrky
4) Volba starosty, místostarosty, jednatele, hospodáře a členů kontrolní komise
5) Různé
6) Diskuse
7) Závěr

1) Technický bod
Starosta br. Bukovský konstatoval, že pozvánka na zasedání byla řádně rozeslána všem členům TJ Sokol Omice e-mailem (na které je elektronický kontakt), vyvěšena na úřední desce obecního úřadu a vyhlášena místním rozhlasem a přivítal starostku župy Jana Máchala sestru Ludmilu Ryšavou.
Počet zletilých členů jednoty ke dni konání valné hromady 75. Valné hromadě je v okamžiku zahájení přítomno celkem 25 zletilých členů z celkového počtu pozvaných, tj. 33 %, valná hromada je schopna usnášení.
Na valné hromadě přítomna starostka župy Jana Máchala ses. Ryšavá Ludmila.

Přítomni: viz příloha

2) Zhodnocení uplynulého roku
Br. Martin Londýn seznámil členy se situací na „Malém hřišti“ a prostoru sokolovny. V loňském roce byla vybudována tréninková tenisová stěna za pomoci dotace z Jihomoravského kraje ve výši 119.000 Kč, kdy celková cena vybudování činila 211 750,- Kč. Chybí dokončit odizolování stěny, položení drenáží a upravení povrchu před stěnou, což bude prováděno v letošním roce formou brigád.
V prostoru sokolovny v loňském roce došlo ke změně provozovatele hospody, kdy bývalý provozovatel požádal o ukončení spolupráce. Za finanční podpory obce Omice byla dokončena výměna kotle a vybudování druhého WC pro ženy. V rámci brigády bylo uklizeno v prostoru pod záchody a opravena mříž na vpusti.
V loňském roce se podařilo úspěšně zorganizovat turnaje v nohejbalu a volejbalu s dobrými ohlasy od účastníků. Sauna je v provozu podle požadavků a počet zájemců o posilovnu se zvyšuje.

3) Schválení účetní uzávěrky
O finančním hospodaření přítomné seznámila sestra Zdeňka Janoušová (viz příloha).

4) Volba starosty, místostarosty, jednatele, hospodáře a členů kontrolní komise
Valná hromada zvolila:

starostu Tělocvičné jednoty Sokol Omice  br. Radka Bukovského
místostarostu Tělocvičné jednoty Sokol Omice br. Aleše Sosíka
jednatele Tělocvičné jednoty Sokol Omice br. Martina Londýna
hospodáře Tělocvičné jednoty Sokol Omice br. Lubora Novotného
člena kontrolní komise Tělocvičné jednoty Sokol Omice br. Michala Tomečka
5) Různé
Letošní rok, z hlediska investic, bude především zaměřen na opravu stropu v sále sokolovny s omítkami, kdy je potřeba vyměnit současné podhledy a zateplit. Dále je potřeba odvodnit prostor bývalé uhelny, což bude nejlépe provádět v součinnosti s firmou EON při pokládce elektrického vedení do země. Pokud vyjdou finance tak je ve výhledu i oprava linolea na pódiu.

6) Diskuze
Br. Sladký vznesl dotaz na používání obuvi „turfy“ na malém hřišti - po diskusi bylo dohodnuto provedení zkoušky a pokud nedojde k poškozování povrchu, bude povoleno používání obuvi ke sportu.
Br. Kalovský vznesl dotaz na odvodnění vjezdu na malé hřiště, s tím, že při větších deštích vzniká riziko vniknutí této vody do beach volejbalového hřiště a znehodnocení písku - bude řešeno v rámci brigád.
Ženy vznesli dotaz na úpravu zapínání topení, protože když jdou cvičit tak je v sále zima - bude řešeno úpravou programu topení dle požadavků.
V diskusi vystoupila starostka župy Jana Máchala sestra Ryšavá kdy pozdravila všechny přítomné a vznesla požadavek na účast vyslanců na župní valné hromadě, kde se budou projednávat odborné věci a možnost zapojení zájemců ve funkcích na župě.

7) Závěr
Starosta br. Radek Bukovský ukončil po projednání všech bodů program zasedání Valné hromady TJ Sokol Omice v 19:30 hodin.

V Omicích dne 11.3.2016