Zápis z valné hromady Tělocvičné jednoty Sokol Omice., konané dne 25. června 2020 v 19:00 hod. v prostorech restaurace sokolovny.

Počet všech členů jednoty ke dni konání valné hromady 110.
Počet všech zletilých členů jednoty ke dni konání valné hromady 49.
Valné hromadě je v okamžiku zahájení přítomno celkem 25 zletilých členů z celkového počtu zletil ých členů, tj. 51 %, valná hromada j e schopna usnášení.

Valná hromada schválila program jednání dle návrhu předloženého výborem jednoty a obsaženého v pozvánce takto:

  1. Zahájení
  2. Technické body
  3. Zhodnocení uplynulého roku
  4. Schválení účetní závěrky
  5. Různé
  6. Diskuse
  7. Závěr

hlasováno pro 25, proti 0,zdrželo se 0.

 

Zhodnocení uplynulého roku

Starosta Radek Bukovský a jednatel Martin Londýn seznámili přítomné s provedenými pracemi v uplynulém roce 2019. Pozornost při opravách byla věnována opravám budovy sokolovny a na "malém hřišti" byl upraven terén před tenisovou stěnou a položen povrch z umělé trávy odbornou firmou.

Na části budovy sokolovny (z ulice Brněnská) bylo odbornou firmou provedeno zateplení fasády. V prostorách bytu a pod ním byly vyměněny okna a vstupní dveře, čímž dojde
k nemalé úspoře nákladů potřebných pro vytopení daných prostorů. Dále byl opraven komín pro byt, doposud nevyhovoval normám a nebylo možno získat revizi.

V budově sokolovny byla opravena chodba před sálem, snížené stropy, nové omítky a elektroinstalace. V prostorech chodby před restaurací byly na strop instalovány profily pro
zateplení a snížení stropu.

Koncem roku jsme odkoupily část pozemku ve dvoře, který doposud vlastnila rodina Brzobohatých, čímž celý prostor dvora je již v majetku TJ Sokol Omice.

Byla demontována střešní krytina pódia na dvoře a opravena konstrukce pro montáž nové krytiny.

Všem lidem, kteří se podíleli na opravách a úpravách ve svém volném čase, br. Bukovský a Londýn poděkovali.

Zpráva o hospodaření za uplynulé období, schválení účetní závěrky o finančním hospodaření přítomné seznámila sestra Zdeňka Janoušová.

 

Různé

V letošním roce je podaná žádost o dotaci na jihomoravský kraj na částku 200000,- Kč. Z obecního úřadu je schválená dotace 120000,- Kč na opravy a 80000,- Kč na provoz TJ Sokol Omice. Plánované opravy z dotace:

  • Oprava pánských toalet.
  • Pokračování ve výměně oken a dveří.
  • Vybudování topení v zasedací místnosti.
  • Oprava střechy nad toaletami a zateplení stropu chodby před toaletami

Starosta upozornil vedoucí jednotlivých kroužků na udržování pořádku.

 

Diskuze

Z pléna vzešel dotaz na provoz restaurace, doposud se nenašel nový provozovatel ani zájemci, kteří by byly ochotni v restauraci pracovat.
Sestra Janoušová vznesla požadavek na opravu podlahy chodby u sálu sokolovny. Oprava se bude realizovat po konzultaci vhodného povrchu.
Bratr Tomeček byl požádán o doplnění fotografií a stránky www.sokolomice.cz

 

Závěr

Starosta Radek Bukovský poděkoval zúčastněným a ukončil valnou hromadu v 19:30 hod.